Міністри ЄС планують підписати документи про спільне виробництво боєприпасів — Пісторіус

Міністри ЄС планують підписати документи про спільне виробництво боєприпасів — Пісторіус

Укрінформ
Міністри оборони та закордонних справ ЄС на сьогоднішній зустрічі планують підписати документи щодо спільного виробництва боєприпасів.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами міністра, головною темою зустрічі є спільне забезпечення України боєприпасами, про що йшлося на зустрічі ЄС у Стокгольмі ще 2 тижні тому.

«Настав час для конкретних кроків – обговорити фінансування, координацію і, зрештою, виробництво. Ми сьогодні підпишемо відповідні документи», - сказав Пісторіус.

Він зауважив, що це буде «новий спосіб кооперативних закупівель у Європі».

Читайте також: Мільйон снарядів для України: у Литві назвали цю цифру метою ЄС

Водночас німецький міністр наголосив, що діяти потрібно швидко, аби Україна цього року отримала значні поставки боєприпасів. Він висловив сподівання на швидке нарощування виробництва і очікує до кінця березня отримати пропозиції від промисловості.

Пісторіус також наголосив на необхідності покращити рамкові регулювання у сфері оборонної промисловості та відкрити відповідний ринок для міжнародних партнерів. За його словами, переговори з деякими партнерами вже ведуться, зокрема з Нідерландами та Данією.

Міністр нагадав, що зараз у Німеччині понад 1000 українських військових проходять навчання - на танках Leopard, БМП Marder і системах ППО. За його словами, БМП вже «на шляху в Україну».

При цьому він зауважив, що постачання Україні літаків західного зразка не буде предметом сьогоднішнього обговорення.

Читайте також: Україна закликає ЄС збільшити постачання зброї та артилерійських снарядів

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що міністри закордонних справ і оборони Європейського Союзу погодили план спільної закупівлі боєприпасів, який передбачає постачання Україні 1 мільйона снарядів.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявляв, що план передбачає виділення двох мільярдів євро для прискорення постачання боєприпасів для України та їх подальшого замовлення в оборонної промисловості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-