Японія оголосила новий план протидії Китаю в Індійсько-Тихоокеанському регіоні

Японія оголосила новий план протидії Китаю в Індійсько-Тихоокеанському регіоні

Укрінформ
Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда оголосив про новий план на підтримку формування відкритого та вільного Індо-Тихоокеанського регіону, що передбачає $75 мільярдів інвестицій для потреб розвитку країн регіону.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Цей план розглядається як спроба Токіо зміцнити партнерські відносини з країнами Південної та Південно-Східної Азії, аби протистояти дедалі більшій самовпевненості Китаю.

Читайте також: Японія ввела додаткові санкції проти КНДР через запуск ракети

За словами Кішіди, новий план стоїть на «чотирьох стовпах»: підтримання миру, розв'язання глобальних проблем у співпраці з країнами Індо-Тихоокеанського регіону, створення мережі глобальних зв’язків із використанням різних платформ та забезпечення безпеки відкритих морів і повітряного простору.

Щоб досягти цього, Кішіда пообіцяв до 2030 року надати країнам Індо-Тихоокеанському регіону $75 мільярдів за рахунок приватних інвестицій і позик у єні, а також збільшення допомоги через офіційні державні програми та гранти.

Читайте також: Японія перекинула сотні військових на острів поблизу Тайваню

Як повідомляв Укрінформ, Японія у четвер розгорнула підрозділи Сухопутних сил самооборони, включаючи ракетні протиповітряні та протикорабельні частини, на віддаленому південному острові Ішіґакі, що неподалік Тайваню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-