З початку повномасштабної війни в Україні знешкодили понад 400 тисяч ворожих снарядів

З початку повномасштабної війни в Україні знешкодили понад 400 тисяч ворожих снарядів

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення українські піротехніки й вибухотехніки обстежили понад 100 тисяч гектарів території та знешкодили 400 тисяч ворожих снарядів.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у своєму щоденному відеозверненні, передає Укрінформ.

«Від початку повномасштабної війни наші піротехніки й вибухотехніки обстежили вже понад 100 тисяч гектарів території. Вдалося знешкодити понад 400 тисяч ворожих снарядів. Понад 200 тисяч вибухонебезпечних предметів вже вилучено», - зазначив він.

Відео: ОП

Також очільник держави висловив подяку, зокрема, піротехнікам Олександру Дворецькому з Тернополя та Роману Шутилу з Луганщини, які майже 6 місяців поспіль працюють на Херсонщині.

Крім цього, він подякував Роману Радавчуку з Київщини, який працює на Миколаївщині, розміновуючи об’єкти енергетики, Василю Поповичу з Чернівців за розмінування в Донецькій області. Євгену Захарову з Києва – за розмінування в Харківській області.

«Бажаю якнайшвидшого одужання Євгенію Мельнику, Андрію Маковійчуку, Віталію Руденку, Володимиру Кляпчуку, Владиславу Баку… Це піротехніки ДСНС, які розміновували територію Херсонщини й зазнали поранень», - уточнив Зеленський.

Водночас подякував Президент і вибухотехнікам поліції – Андрію Ільківу, Тарасу Салу, які працювали в деокупованих районах Київської та Харківської областей, Анатолію Чечельницькому за розмінування на Миколаївщині.

Читайте також: Україні терміново потрібна міжнародна підтримка з розмінуванням сільгоспземель - Мінагрополітики

Висловив він подяку й Ігорю Заболотньому, Тетяні Кузубовій, Валерію Онулу, Марині Островській і В’ячеславу Яровому за розмінування на Харківщині, Донеччині, Чернігівщині, Херсонщині, Київщині.

«Ми – українці в єдності. І світ – у єдності. Слава всім, хто зараз у бою за Україну! Хто б’ється на Донеччині та Луганщині, хто захищає наш південь, хто тримає наш кордон. Слава всім, хто готує деокупацію наших земель», - резюмував Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, станом на березень понад 170 тисяч квадратних кілометрів української території залишаються небезпечними через ворожі міни та снаряди, що не розірвалися.

Фото: Олександр Павлюк, Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-