Понад 170 тисяч квадратних кілометрів України досі небезпечні через міни та снаряди – Зеленський

Понад 170 тисяч квадратних кілометрів України досі небезпечні через міни та снаряди – Зеленський

Укрінформ
Більша частина замінованої території - це земля аграріїв, Україна шукає шляхи пришвидшити гуманітарне розмінування та збільшити відповідну співпрацю з партнерами.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Обговорили сьогодні також гуманітарне розмінування – те, що життєво важливо, в буквальному сенсі. Станом на зараз понад 170 тисяч квадратних кілометрів нашої території залишаються небезпечними через ворожі міни та снаряди, що не розірвалися», - сказав він.

Читайте також: Україна продовжує готуватись до наступного опалювального сезону – Зеленський

Президент зазначив, що суттєва частина цієї території - це земля українських аграріїв, що оброблялась.

«Тож сьогодні обговорили, як активізувати цю роботу: пришвидшити гуманітарне розмінування, збільшити відповідну співпрацю з партнерами. І обговорили, як підтримати наших аграріїв. Почалась уже друга посівна за час повномасштабної війни», - додав Зеленський.

Читайте також: ДСНС щодня отримує до 30 заявок на розмінування в Ізюмському районі Харківщини

Він наголосив, що минулого року героїчні зусилля українських фермерів, усіх працівників і працівниць аграрної сфери дозволили зберегти українське аграрне виробництво - глобальну роль України як гаранта продовольчої безпеки.

Глава держави подякував всім, хто зробив свій внесок у цю сферу, а відповідні кроки на підтримку галузі вже опрацьовує уряд.

Як повідомлялося, в Україні з початку повномасштабної війни з рф загалом були знешкоджені 332 030 вибухонебезпечних предметів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-