ДСНС щодня отримує до 30 заявок на розмінування в Ізюмському районі Харківщини

ДСНС щодня отримує до 30 заявок на розмінування в Ізюмському районі Харківщини

Укрінформ
На Харківщині ДСНС отримує біля 30 заявок на розмінування домоволодінь у звільненому Ізюмському районі щоденно.

Про це на брифінгу в Kharkiv Media Hub розповів речник Головного управління ДСНС України в Харківській області Євген Василенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Багато людей повертаються до своїх домівок і звертаються до ДСНС, до саперів із проханням перевірити або ж розмінувати, якщо вони вже побачили, що на території приватного домоволодіння знаходиться вибухонебезпечний предмет. Таких заявок лише з Ізюмського району надходить близько 30 за добу. Сапери намагаються в той же день або наступний опрацювати всі ці заявки», - сказав Василенко.

Він зазначив, що наразі в населених пунктах повне розмінування, метр за метром, не проводиться з огляду на погодні умови. А наприкінці березня очікується, що на Харківщину прибудуть додаткові саперні розрахунки.

Читайте також: Забруднені вибухівками землі в Україні можуть сягати за розмірами території Британії – NYT

«Роботи ще дуже багато. Не на один рік. Зараз уже весна, і кількість виїздів щодня збільшується», - зауважив речник обласного управління ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, на Харківщині після підриву мешканця села Сніжківка Ізюмського району на «пелюстці» фахівці ДСНС виявили довкола місця події ще більше 70 таких мін.

Території Ізюмського району були звільнені в ході масштабного контрнаступу протягом вересня-жовтня 2022 року.

Фото: Олександр Павлюк, Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-