Верещук пояснила жителям захоплених районів, чим небезпечний «відпочинок» їхніх дітей у рф

Верещук пояснила жителям захоплених районів, чим небезпечний «відпочинок» їхніх дітей у рф

Укрінформ
Пропонуючи жителям тимчасово захоплених територій вивезти дітей на «відпочинок» або «санаторне лікування» до рф, загарбники насправді планують депортацію.

Про це заявила віцепрем’єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ із посиланням на Мінреінтеграції.

«Ворог вдається в тому числі до грубого обману довірливих людей. Окупанти пропонують дітям «відпочинок» або «санаторне лікування» у рф. Деякі довірливі батьки навіть дають письмову згоду. А потім мають проблеми. Деякі з них не можуть знайти своїх дітей. Деякі змушені їхати до росії за дітьми, але не можуть звідти виїхати», – розповіла урядовиця.

Читайте також: СБУ оголосила підозру «міністру» з Херсонщини, причетному до депортації дітей

При цьому вона провела аналогію з часами Другої світової війни.

«От уявіть собі, що під час Другої світової війни в українську хату заходить фашист і пропонує віддати ваших дітей на відпочинок або лікування у Німеччину. Ситуація абсурдна і неможлива, скажете ви. Але саме так діють росіяни. Тому закликаю наших громадян на ТОТ не бути довірливими. Не відпускайте дітей на жодні «відпочинки» до росії», – наголосила Верещук.

У Мінреінтеграції також звертаються до мешканців тимчасово окупованих територій із закликом не підписувати жодних дозволів чи інших документів на прохання окупантів стосовно дітей.

Читайте також: Лубінець розповів, куди звертатися українцям, чиї близькі зникли після депортації

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій.

Фото: minre.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-