Уряд затвердив компенсації тим, хто доглядає за людьми з інвалідністю та старшими 80 років

Уряд затвердив компенсації тим, хто доглядає за людьми з інвалідністю та старшими 80 років

Укрінформ
Кабінет Міністрів встановив механізм використання коштів, які спрямовуються на щомісячну компенсаційну виплату непрацюючим українцям, які доглядають за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку.

Про це повідомив в Телеграмі постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Внесено зміни до Порядку використання коштів державного бюджету для забезпечення соціального захисту громадян, які потрапили у складні життєві обставини. Порядок доповнено положенням, яким передбачено спрямування бюджетних коштів на виплату щомісячної компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку, відповідно до постанови КМУ від 20.03.2019 № 233 «Деякі питання державної допомоги окремим категоріям громадян», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні змінилися правила отримання грошової допомоги для переселенців

Згідно із пояснювальною запискою до документа, компенсація фінансуватиметься за рахунок коштів, передбачених за бюджетною програмою «Соціальний захист громадян, які потрапили в складні життєві обставини».

Зокрема, на забезпечення зазначеної компенсації в бюджеті передбачено 34 211,8 тис. грн.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів визначив напрями використання коштів гуманітарного рахунку, відкритого Мінсоцполітики у Нацбанку. Зокрема, Мінсоцополітики спрямовуватиме отримані на рахунок кошти на забезпечення дітей, громадян, учасників бойових дій, які постраждали внаслідок військової агресії рф, допоміжними засобами реабілітації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-