У Києві та Львові пройшов День італійського дизайну

У Києві та Львові пройшов День італійського дизайну

Фото
Укрінформ
Посольство Італії в Україні у співпраці з Інститутом італійської культури та Агентством зовнішньої торгівлі Італії провело 9 березня у Києві та Львові День італійського дизайну, присвячений темі «Ефективне та надійне освітлення».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, цьогоріч він проходив уже всьоме одночасно в усьому світі.

За традицією у цей день 100 італійських посольств у різних країнах приймають особисто або онлайн 100 італійських дизайнерів і архітекторів, які розповідають про вплив італійської креативності на повсякденне життя.

"Ми дуже раді мати можливість знову проводити День італійського дизайну після вимушеної річної паузи. Як запевнила під час нещодавнього візиту в Україну голова Ради міністрів Італії Джорджа Мелоні, Італія продовжить надавати всебічну підтримку Україні доти, доки це буде необхідно. Сьогоднішній День італійського дизайну - це не тільки жест підтримки спільноти та підприємництва України. Це справжня інвестиція у майбутнє. Ми маємо намір продовжувати ефективний обмін передовими технологіями в галузі освітлення для підтримки України. Ми віримо в те, що італійський дизайн у поєднанні із технічною та науковою підготовкою українців може створити нові технологічні простори з урахування принципів сталого розвитку, що будуть освітлені не лише енергією, але й свободою", - сказав на відкритті заходу заступник голови місії посольства Італії Франческо Пеше.

Звертаючись до присутніх київських студентів факультетів архітектури та дизайну та їхніх львівських колег, які приєдналися онлайн, дипломат додав, що це також можливість для молодих талантів проявити себе.

"Ви завжди можете розраховувати на дружбу та підтримку Італії", - запевнив заступник голови місії.

Гість Дня італійського дизайну в Україні архітектор і дизайнер Алессандро Коломбо у рамках заходу провів онлайн-вебінар для українських студентів, присвячений темі ефективного та надійного освітлення.

У Києві та Львові пройшов День італійського дизайну / Фото: Євген Котенко. Укрінформ

Під час заходу також було оголошено конкурс світлового дизайну, участь у якому зможуть взяти студенти факультетів дизайну України. Кращі роботи відбиратиме італійсько-українське журі для подальшої популяризації їх в Україні та світі.

Читайте також: Конфісковані активи рф і приватні інвестиції: Боррель розповів про плани відбудови України

День італійського дизайну – щорічний тематичний захід, започаткований у 2017 році Міністерством закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії у співпраці та за підтримки Міністерства культури Італії. Щороку у заході беруть участь видатні особи, які працюють у сфері італійського дизайну та творчості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-