Комік Щегель утік з України через наданий дозвіл - у МКІП прокоментували ситуацію

Комік Щегель утік з України через наданий дозвіл - у МКІП прокоментували ситуацію

Укрінформ
У Міністерстві культури та інформаційної політики прокоментували ситуацію, що склалась з порушенням правил перетину державного кордону та повернення в країну стендап коміка Андрія Щегеля.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

“Під час воєнного стану та оголошення мобілізації заборонено виїзд з країни чоловіків, громадян України призовного віку, що визначено законодавством. До осіб, яким тимчасово надається сприяння в отриманні дозволу на перетин кордону та що знаходиться в сфері повноважень МКІП, належать діячі сфери культури та інформації, які мають на меті виїзду захист та популяризацію інтересів держави України на міжнародній арені, з обов’язковим поверненням в країну", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Ткаченко хоче підняти читання на вищий рівень завдяки десятирічній стратегії

МКІП сприяє виїздам різних митців, творців, художників, артистів, музикантів, журналістів тощо, які свідомі своєї справи та громадянської позиції, але через подібні випадки, як з Щегелем, ситуація для тих, хто дійсно боронить Україну та веде боротьбу на культурному фронті, ускладнюється.

У МКІП підкреслили, що зазначена особа, яка порушила надане їй право виїзду за кордон, перебувала в складі групи, якій було надано тимчасовий дозвіл.

“Дії коміка є неприпустимими в умовах воєнного стану, в час, коли переважна більшість свідомих чоловіків залишаються країні та готові воювати за збереження нашої держави”, - заявляють у міністерстві.

Читайте також: МКІП працює над репрезентацією української культури у країнах «глобального Півдня»

З метою запобігання подібним наступним ситуаціям, МКІП разом з правоохоронними органами буде ініціювати посилення відповідальності за порушення правил виїзду та повернення до України чоловіків призовного віку.

У МКІП підготовили та подали на затвердження уряду більш жорсткий порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку.

“Конкретну ситуацію з порушенням наданого йому права виїзду з обов’язковим поверненням до України та ухиленням від мобілізації особи Щегеля буде взято під контроль правоохоронців”, - підкреслили у міністерстві.

Читайте також: У МКІП розповіли, коли очікують конкретних рішень від партнерів у боротьбі з пропагандою рф

За інформацією ЗМІ, український гуморист Андрій Щегель дав інтерв'ю журналісту Роману Скрипіну, де розповів, що зараз перебуває в Туреччині - туди він втік з України, бо "втомився від війни".

Фото: ФБ Андрій Щегель

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-