Мінреінтеграції пояснило, на яких волонтерів можна покладатися під час евакуації

Мінреінтеграції пояснило, на яких волонтерів можна покладатися під час евакуації

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій продовжує співпрацювати з волонтерськими організаціями, які допомагають в евакуації мешканцям небезпечних і прифронтових регіонів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінреінтеграції.

“Перевірені волонтери не вимагають грошей за евакуацію, допомагають евакуюватись всім охочим, зокрема й ліжкохворим людям. Також волонтери евакуюють домашніх тварин. Оператори гарячих ліній волонтерських організацій супроводжують громадян протягом всього процесу евакуації”, - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що громадяни, які хочуть евакуюватися, можуть залишити заявку через Телеграм-бот волонтерської організації Helping to Leave або ж зателефонувати на номер: (093) 177-64-58.

Також надає допомогу в евакуації волонтерська організація Help People, звернутися до якої можна за телефоном: (093) 696-97-88.

Читайте також: Харківська ОВА не виключає примусової евакуації з обстрілюваних населених пунктів

Окрім того, з питань евакуації із небезпечних регіонів можна телефонувати на гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук поінформувала, що в Україні найближчим часом буде прийнято нову Стратегію державної політики з внутрішнього переміщення, документ очікує на затвердження урядом.

Фото: city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-