Харківська ОВА не виключає примусової евакуації з обстрілюваних населених пунктів

Харківська ОВА не виключає примусової евакуації з обстрілюваних населених пунктів

Укрінформ
Харківська ОВА розглядає можливість примусової евакуації мешканців прифронтових і прикордонних із рф населених пунктів, які зазнають постійних ворожих обстрілів.

Про це очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив на пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

«Розглядається питання щодо прийняття рішення стосовно обов'язкової евакуації з певних населених пунктів, тому що, відверто кажучи, люди нехтують своїм життям, життям своїх близьких. Ми щодня з Національною поліцією, підрозділами ДСНС і з волонтерами займаємося питаннями евакуації. Ну, не хочуть люди звідти виїжджати. Виїжджають лише тоді, коли вже зруйнований або пошкоджений настільки житловий будинок, що там не можна фактично проживати», - розповів Синєгубов.

Водночас він не уточнив, про які саме населені пункти йдеться.

Читайте також: росіяни за добу обстріляли 10 населених пунктів на Харківщині, є загиблий

Як повідомлялося, у Куп’янському районі Харківщини, де тривають бойові дії, три села перебувають у «сірій зоні», а 29 населених пунктів  - під тимчасовою окупацією, і зв’язку з ними немає.

Війська рф обстрілюють визволені населені пункти Чугуївського, Куп’янського, Харківського районів, а також територію Золочівської громади Богодухівського району. Тяжка ситуація через щоденні обстріли та ракетні удари склалася у місті Куп’янськ і селищі Дворічна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-