Єрмак запропонував Шону Пенну допомогти з поверненням українських дітей, викрадених рф

Єрмак запропонував Шону Пенну допомогти з поверненням українських дітей, викрадених рф

Укрінформ
Глава Офісу Президента Андрій Єрмак звернувся до відомого американського актора, кінорежисера і продюсера Шона Пенна, щоб він та інші світові знаменитості долучилися до питання повернення українських дітей, яких рф викрала з окупованих територій.

Про це Єрмак сказав сьогодні на зустрічі з журналістами в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, так він прокоментував інформацію уповноваженої Президента України з прав дитини Дар'ї Герасимчук, що наразі було ідентифіковано 16 226 дітей, яких викрала росія з окупованих територій України.

Читайте також: Україна ідентифікувала вже понад 16 тисяч дітей, яких викрала рф – омбудсмен

При цьому, Єрмак навів приклад, що працівники "Росатома" вивезли на територію росії дітей українського персоналу Запорізької АЕС і шантажують їх цим.

За його словами, Президент Володимир Зеленський переконує всіх партнерів, що потрібні санкції проти керівництва "Росатома", тому що вони - терористи.

Читайте також: На Берлінале презентували фільм Шона Пенна про Україну

Нагадаємо: за даними державного порталу розшуку дітей «Діти війни», станом на 22 лютого 2023 року в Україні вважаються зниклими 345 дітей, депортованими – 16221 дитина, знайденими – 9909 дітей.

У березні 2022 року російські війська захопили Запорізьку АЕС. З того часу російська держкомпанія "Росатом" намагається взяти станцію під свій контроль і керувати нею.

Читайте також: Експерт про ситуацію на ЗАЕС: Спершу росіяни шантажували електроенергією, тепер - водою

Водночас, за інформацією ЗМІ, Європейська комісія поки не планує включати атомну галузь росії та її представників до наступного пакета санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-