Іноземні дипломати вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні

Іноземні дипломати вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні

Фото, відео
Укрінформ
Іноземні дипломати, акредитовані в Україні, вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні у дев’яту річницю масових розстрілів учасників Революції гідності на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року.

Як передає Укрінформ, світлини та відео з нагоди цієї пам’ятної дати посли оприлюднили у соцмережах.

Зокрема, посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен відзначила силу духу Героїв Небесної Сотні і їхнє бажання бачити Україну європейською і вільною.

Читайте також: У Києві вдесяте провели «тиху» акцію «Ангели пам’яті»

«Памʼять жива і вічна про тих, хто за свою державу віддав життя. 2014 року було таке ж сонячне небо, але моторошна тиша без повітряної тривоги. Схиляю голову перед подвигом Героїв Небесної Сотні, силою духу і бажанням бачити країну незалежною, європейською і вільною!», - написала Фельдгузен.

Посол США в Україні Бріджит Брінк запевнила у підтримці Сполученими Штатами майбутнього України, гідного багатьох українських героїв.

Читайте також: Акція «Ангели пам’яті» - у Львові вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

«Віддаю шану мужності й жертовності Небесної Сотні, які дев’ять років тому віддали своє життя, борючись за краще майбутнє України. У розпал жахливої війни, яку веде Росія, Сполучені Штати разом з вами у підтримці майбутнього, гідного їх і багатьох українських героїв», - зазначила Брінк.

Співробітники посольства Швеції в Україні привернули увагу до того, що дев'ять років тому у цей день писалася одна з найважливіших сторінок історії боротьби України за незалежність.

«Сьогодні, через майже рік після широкомасштабного російського вторгнення в Україну, Швеція стоїть поруч з Україною і її народом. Наша підтримка залишиться непохитною», - запевнили шведські дипломати.

Читайте також: Зеленський з дружиною вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Фото: Embassy of Sweden in Kyiv, Фейсбук

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, яка віддала шану Героям Небесної Сотні напередодні, 18 лютого, запевнила, що Сполучене Королівство допомагатиме втілити в життя їхнє бачення вільної і заможної європейської країни.

«Вшанувала пам'ять Небесної Сотні, мирних мітингарів, убитих клептократичним проросійським режимом 9 років тому. Але ніщо не може вбити їхнє бачення вільної, незалежної, заможної європейської України. Велика Британія буде підтримувати Україну так довго, як треба, щоб втілити це бачення в життя повністю», - заявила Сіммонс.

Читайте також: Світовий конгрес українців вшановує пам’ять Небесної Сотні

У понеділок, 20 лютого, в Україні уже вдев`яте відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Він відзначається щороку 20 лютого згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Саме в ці дні під час Революції гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піка. Із 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого від поранень померло ще понад 20 протестувальників. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність – до Небесної Сотні.

Основне фото: @MelSimmonsFCDO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-