Українці вже подали через «Дію» понад 325 тисяч повідомлень про знищене чи пошкоджене житло

Українці вже подали через «Дію» понад 325 тисяч повідомлень про знищене чи пошкоджене житло

Укрінформ
Українці подали через застосунок “Дія” понад 325 тисяч повідомлень про знищення або пошкодження житла внаслідок російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі після наради за участю представників Мінінфраструктури, Мін’юсту, Мінцифри, Агентства відновлення та розвитку інфраструктури. 

“На виконання доручень Президента Володимира Зеленського уряд активно готується до запуску відновлювальних проєктів у житловому секторі. Наразі через Дію українці подали понад 325 тис. повідомлень про знищення або пошкодження житла. Проаналізували їх у розрізі регіонів, обговорили механізм роботи реєстру, де фіксуються руйнування внаслідок війни, визначили три напрямки відшкодування: на поточний ремонт, на капітальні ремонтні роботи та на повну відбудову зруйнованого житла”, - написав Шмигаль.

За його словами, відновлення житла людей – пріоритетний напрямок швидкої відбудови. Саме на це мають бути спрямовані кошти від конфіскованих російських активів.

Читайте також: В Україні створили застосунок, який повідомлятиме про стан безпеки рідних в окупації

Прем'єр-міністр на нараді наголосив, що весь шлях від подачі заявки й до відновлення житла мусить бути чітким і простим.

“Розраховуємо на якнайшвидше ухвалення законопроєкту 7198 про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок терористичних дій рф”, - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, за даними глави уряду, нині на спецрахунку вже є 17 млрд грн для відновлення України. 

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-