НАЗК: Декларації за 2021 рік подали лише 33 тисячі посадовців із високими корупційними ризиками

НАЗК: Декларації за 2021 рік подали лише 33 тисячі посадовців із високими корупційними ризиками

Укрінформ
Лише 33 тисячі посадовців із високими корупційними ризиками подали за 2021 рік документи до Реєстру декларацій.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Національного агентства з питань запобігання корупції.

«Із загальної кількості поданих документів до Реєстру декларацій лише 33 тис. — це посадовці, які обіймають відповідальні та особливо відповідальні посади. Нагадуємо, під час дії воєнного стану вам не обов’язково подавати декларації будь-якого виду. Натомість після закінчення війни в посадовців буде 3 місяці на подання декларацій без порушення вимог строку (і за 2021 рік, і за 2022 рік)», - зазначили у НАЗК.

Читайте також: Дружина Тимошенка сплатила ₴120 тисяч за користування Porsche Taycan – НАЗК

Там уточнили, що йдеться здебільшого про державних службовців категорії «в», а топпосадовці з більшою кількістю корупційних ризиків у своїй діяльності подавали декларації менш охоче.

Так, за цей час до Реєстру декларацій за 2021 рік подали 473 404 декларації із приблизно 700 тисяч декларантів. Зокрема, 350 367 щорічних декларацій; 89 928 декларацій «перед звільненням»; 33 109 декларацій «кандидата на посаду».

«Якщо брати цю статистику в розрізі за категоріями посадовців, то 195 тис. декларацій подали держслужбовці, понад 65 тис. — посадові особи органів місцевого самоврядування, 53 тис. — посадові особи юридичних осіб публічного права, 160 тис. — це інші суб’єкти декларування», - додали у НАЗК.

Читайте також: Законопроєкт про відновлення е-декларування враховує умови воєнного часу - НАЗК

У період дії воєнного стану Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) не проводить повні перевірки декларацій. Водночас досі може застосовувати такий механізм фінансового контролю як моніторинг способу життя.

Як повідомлялося, з 1 січня 2023 року мала б початися традиційна щорічна кампанія декларування. Проте через початок активної фази війни рф проти України обов’язкове декларування було призупинене й посадовці та депутати мають можливість подавати декларації лише за бажанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-