Українські архіви торік отримали понад ₴6 мільйонів благодійної допомоги

Українські архіви торік отримали понад ₴6 мільйонів благодійної допомоги

Укрінформ
Українські державні архівні установи отримали понад 6 мільйонів гривень благодійної допомоги у 2022 році. 

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомив голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов.

“Архіви в умовах війни значно посилили свою міжнародну діяльність. Лише центральними архівами за результатами 2022 отримано понад 6 мільйонів гривень благодійної допомоги. Найчастіше це була допомога у матеріальній формі — реставраційне обладнання, комп'ютерна техніка, дизельні генератори, реставраційні матеріали, спеціалізовані сейфи”, - сказав він. 

Хромов зазначив, що географія цієї допомоги охоплює весь світ — Японія, Канада, США. За його словами, найбільше допомоги надали сусідні країни — Польща та Чехія. 

Читайте також: З Державного архіву Констянтинівки та Сєвєродонєцка евакуювали майже всі документи

Він повідомив, що міжнародна підтримка мала також і політичний та організаційний вплив. Зокрема, за ініціативою партнерів України з усіма архівними установами росії та білорусі була припинена співпраця у рамках Міжнародної ради архівів. 

Як повідомлялося, у зв’язку зі сприянням республікою білорусь широкомасштабному вторгненню росії в Україну та у відповідності до політики просування подальшої міжнародної ізоляції білорусі Державна архівна служба України припинила дію всіх угод з білоруссю в галузі архівної справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-