Мінреінтеграції попереджає родичів полонених про важливість інформбезпеки

Мінреінтеграції попереджає родичів полонених про важливість інформбезпеки

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій нагадало правила інформаційної безпеки для ЗМІ, а також для українців, чиї родичі перебувають у полоні.

Як передає Укрінформ, про це Мінреінтеграції повідомляє в Телеграмі

“Національне інформаційне бюро при Мінреінтеграції нагадує, що надмірна конкретика при висвітленні засобами масової інформації теми перебування у полоні може ускладнити процес звільнення військовополонених. Оскільки, таким чином ворог може дізнатися нову інформацію про полонених, а також зробити висновки на основі спогадів звільнених з полону”, - ідеться в повідомленні.

У Мінреінтеграції рекомендують уникати надмірної медійності полонених, якщо вони не були публічними особами до полону. Не слід робити заяв, що визволені військові скоро повернуться на фронт.

Читайте також: У Координаційному штабі нагадали, що Україна не оприлюднює списків полонених

Також потрібно уникати надмірної конкретики у публічних висловлюваннях про порушення прав людини під час полону (тортури, умови утримання).

Рідним не слід оприлюднювати фото- та відеоматеріали з військовополоненими. А у розмовах зі ЗМІ варто наголошувати на необхідності дотримання росією норм Женевських конвенцій.

Також у Мінреінтеграції звертають увагу на те, що кожне слово може вплинути на умови перебування оборонців у полоні. Зокрема, з боку російської федерації може бути змінена класифікація дій українських захисників.

Читайте також: Лубінець закликав публічно не називати прізвищ полонених, це шкодить обміну

Повідомити Національне інформаційне бюро про потрапляння людини у ворожий полон можна на цілодобову гарячу лінію 1648 чи за допомогою чат-ботів у Телеграмі або Вайбері. Також можна заповнити онлайн-форму на сайті Національного інформаційного бюро. А для дзвінків із закордону діє номер: +38 (044) 287-81-65.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Президента Зеленського, від початку повномасштабного вторгнення росії вдалося повернути з ворожого полону 1762 українців.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-