Польща полегшила умови для українських водіїв

Польща полегшила умови для українських водіїв

Укрінформ
Польща розширила можливості використання українських документів, які дозволяють участь у дорожньому русі на території Республіки Польща.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє у Телеграмі.

"Так, посвідчення водія, видане в Україні, вважається дійсним на території Польщі до 31 грудня 2023 року, навіть якщо термін дії такого посвідчення закінчився", - ідеться у повідомленні. 

Це стало можливим після внесення змін до Закону "Про допомогу громадянам України у зв’язку зі збройним конфліктом на території цієї держави". Нові норми були ухвалені в Польщі 13 січня.  

"Також усі громадяни, які в’їхали на територію Польщі автомобілем на державних реєстраційних номерних знаках України та мають свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, видане в Україні, можуть вільно пересуватися по території цієї країни до 31 грудня 2023 року без виїзду в Україну", - зазначили в Мінреінтеграції. 

Читайте також: В Україні уніфікували з правилами Євросоюзу ще один знак для водіїв

Вказане положення стосується всіх громадян України, які легально перебувають на території Республіки Польща, в тому числі й тих, які перебували у Польщі до 24 лютого 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, уряд розширив категорії жінок та чоловіків серед держслужбовців, які можуть виїхати за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-