Через війну чверті українців загрожує важкий розлад психіки – ВООЗ

Через війну чверті українців загрожує важкий розлад психіки – ВООЗ

Укрінформ
Чверть населення України мають ризики отримати важкий психічний розлад через триваючу вже рік повномасштабну російську війну.

Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, про це заявив спеціальний радник Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я Мішель Казачкін.

"За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, наразі кожна четверта людина в Україні перебуває під загрозою розвитку серйозних психічних розладів", - сказав він.

Читайте також: Психологічна допомога дітям: в Україні створили освітній серіал «Бути поруч»

Описуючи свій нещодавній візит до українського міста Дніпро, Казачкін сказав, що бачив десятки військовослужбовців, госпіталізованих з "гострою і трагічною тривогою, в депресивному та психіатричному станами".

"Психічне здоров'я стає домінуючою проблемою громадського здоров'я в Україні, - сказав він журналістам у Женеві. 

Читайте також: Україна отримала від ВООЗ ще 26 «швидких»

Казачкін, який є членом Глобальної комісії з наркополітики, додав, що війна та її наслідки також призвели "до зростання вживання легальних і нелегальних психоактивних речовин".

Як повідомлялося, раніше експерти ВООЗ прогнозували, що через війну понад 8,5 млн українців мають ризик захворіти на такі психічні розлади, як депресія та посттравматичний стрес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-