СБУ ліквідувала шість нових каналів виїзду ухилянтів за кордон

СБУ ліквідувала шість нових каналів виїзду ухилянтів за кордон

Фото
Укрінформ
Служба безпеки заблокувала шість каналів незаконного виїзду за кордон українських громадян призовного віку, затримані сім організаторів нелегальних «трафіків».

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомила у Телеграмі

«Служба безпеки заблокувала ще шість каналів незаконного виїзду за кордон українських громадян призовного віку. У ході слідчо-оперативних дій у різних регіонах України затримано сімох організаторів нелегальних «трафіків»», - зазначається у повідомленні.

За гроші вони пропонували потенційним призовникам виїхати за кордон на підставі підроблених документів про сімейний стан або участь у волонтерському русі.

Середня вартість «послуги» становила від 1,5 до 12 тис. дол. з клієнта. Сума залежала від кількості осіб і терміновості виїзду.

У результаті проведення комплексних заходів: на Київщині викрито місцевого ділка, який продавав фіктивні посвідчення «багатодітного батька» або волонтера ухилянтам для виїзду за кордон; у Закарпатській області затримано організатора каналу нелегальної міграції на передачі йому 12 тис. дол. - за цю суму він «гарантував» приховано вивезти за кордон цілу групу ухилянтів; на Житомирщині знешкоджено групу осіб, які допомагали з оформленням фіктивних шлюбів із жінками з інвалідністю; у Запорізькій області викрито зловмисників, які вносили недостовірні відомості до системи «Шлях», використовуючи зв’язки серед посадовців держустанов та перевізників; на Миколаївщині затримано організатора, який підробляв свідоцтва про народження неповнолітніх дітей і продавав фальшиві документи потенційним призовникам; на Дніпропетровщині викрито мешканця регіону на оформленні ухилянтів до складу місцевої благодійної організації для їхнього виїзду за кордон нібито за гуманітарною допомогою.

Читайте також: СБУ перекрила чотири канали втечі ухилянтів за кордон

У межах кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон), організаторам схем повідомлено про підозру.

Як повідомлялося, загалом з 24 лютого поза пунктами пропусків затримано майже 7000 порушників. Ще понад 3300 осіб зупинено в пунктах пропуску під час спроби виїхати за підробленими документами чи в інший незаконний спосіб.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-