Під завалами у Туреччині можуть бути п'ятеро українців – МЗС

Під завалами у Туреччині можуть бути п'ятеро українців – МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України має інформацію про ймовірне перебування п'яти українців під завалами внаслідок землетрусу в Туреччині і про госпіталізацію однієї українки без загроз її життю.

Таку інформацію, станом на 12.00, оприлюднив у Фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко, передає Укрінформ.

Він повідомив, що українські консули вирушили в зону стихійного лиха на півдні Туреччини задля допомоги українцям. Дипломати везуть теплий одяг, предмети першої необхідності, ліки. На місці вони координуватимуть пошуки зниклих громадян, надання медичної допомоги постраждалим та організацію евакуації, відзначив речник.

Читайте також: У Туреччині через 65 годин після землетрусу з-під завалів врятували ще двох людей

«Маємо інформацію про ймовірне перебування п'яти українців під завалами. МЗС та посольство активно взаємодіють із турецькою владою задля їхнього порятунку. Одна громадянка була госпіталізована. Загроз її життю немає», - поінформував Ніколенко.

Він додав, що загалом дипломати вже розшукали 103 українців. Інші 22 громадяни не виходять на зв'язок. МЗС працює над встановленням місць їхнього знаходження, підтримує зв'язок із рідними.

Читайте також: Українські рятувальники розгорнули наметове містечко у турецькому місті Антакья

Як повідомлялося, 6 лютого на південному сході Туреччини сталося два землетруси: в районі Пазарджик провінції Кахраманмараш  - магнітудою 7,7 та  в районі Ельбістан тієї ж провінції  - 7,6 бала за шкалою Ріхтера.

У Туреччині внаслідок землетрусів, за останніми даними, загинуло 12 873 людини, травмовані 62 937. У Сирії загинуло 2992 людини. Загальне число загиблих - 15 865.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-