Більш як 40% споживачів Одеси почергово забезпечують світлом, ситуація залишається складною

Більш як 40% споживачів Одеси почергово забезпечують світлом, ситуація залишається складною

Укрінформ
В Одесі ситуація з електропостачанням залишається досить складною, лише трохи більш як 40% споживачів забезпечуються світлом відповідно до графіків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики у Телеграмі

«Ситуація із електропостачанням Одеси та Одеського району залишається складною через мережеві обмеження, зумовлені аварією на одній із підстанцій системи передачі. Станом на ранок середи частка знеструмлених споживачів міста і району становить близько 58% від їх загальної кількості. Забезпечено живлення об’єктів критичної інфраструктури і черговість подання напруги на інших споживачів відбувається відповідно до складеного графіка», - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що у середу, 8 лютого, попри значне похолодання і зростання попиту на електроенергію, обсяг дефіциту електричної потужності в країні залишається на рівні попередньої доби. Цього вдалося досягти завдяки здійсненим ремонтам енергоблоків електростанцій та теплоелектроцентралі і значним обсягам гідроресурсів.

Читайте також: Інфраструктуру Одеси під'єднають до генераторів, а звільнені потужності передадуть споживачам

У зв’язку з бойовими діями найскладніша ситуація із знеструмленнями в Донецькій, Херсонській та Харківській областях. Через дефіцит потужності найбільша частка відключених споживачів у Волинській, Закарпатській, Кіровоградській, Одеській областях та в Києві.

Кількість знеструмлених споживачів (сумарно внаслідок бойових дій і відповідно до графіків відключень) на ранок середи на 4,3% нижча, ніж у вівторок, 7 лютого. 

Як повідомлялося, енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак ворога та 15 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-