Години польської мови замість рідної: росфейк про українську школу

Години польської мови замість рідної: росфейк про українську школу

Фактчек
Укрінформ
Російські пропагандисти підробили навчальний план школи на Полтавщині 

Днями пропагандистські телеграм-канали поширили ніби отримане від одного з їх читачів повідомлення про нововведення для 10-х класів однієї з українських середніх загальноосвітніх шкіл «з наступного місяця». На підтвердження наводиться фото стенду з оголошенням про зміни в навчальному плані – скорочується 1 година української мови та 2 години математики на тиждень. Водночас введено 3 години вивчення польської мови та збільшено години (з 2-х до 4-х) на фізичну культуру. На оголошенні – печатка школи та підпис директорки. Коментуючи допис, пропагандисти написали, що таким чином «когось готують до роботи на полях».

Повідомлення є фейковим. Номер СЗШ вказано як 49, а печатка свідчить, що школа у місті Лубни на Полтавщині. Але школи №49 в місті та районі не існує. Це підтвердили в Лубенській міській раді. 

Крім того, пропагандисти підписали документ від імені Кобилянської Т. В. Вона дійсно є директоркою Лубенської школи, але №3. На офіційному сайті школи про зміни в плані навчання інформація відсутня. Також автори фейку допустили помилку в назві предмету «Історія». Вони написали її російською мовою.   

Про те, що дана інформація фейкова в коментарі Укрінформу сказали й в управлінні освіти виконавчого комітету Лубенської міської ради.  

«Такого не може бути. Навчальний план стверджується перед навчальним роком і потім вже не змінюється. Крім того, план має відповідати державному стандарту і не можливо зменшити кількість годин одного чи іншого предмету. Це – фейк», – прокоментував ситуацію начальник управління освіти Мирослав Костенко.  

Дмитро Бадрак  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-