Психологічна реабілітація військових: Мінветеранів законтрактувало вже 40 лікувальних закладів

Психологічна реабілітація військових: Мінветеранів законтрактувало вже 40 лікувальних закладів

Укрінформ
Уже понад 40 лікувальних закладів законтрактовані з Міністерством у справах ветеранів України для забезпечення психологічної реабілітації військовослужбовців.

Про це міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна повідомила під час пресконференції в Медіацентрі "Україна – Укрінформ".

Вона зазначила, що в липні минулого року було запроваджено механізм, відповідно до якого з Мінветеранів України напряму контрактуються лікувальні заклади, які відповідають певним критеріям. Зокрема, за її словами, якщо в лікувальному закладі є мультидисциплінарна команда у складі лікар-психіатр, психоневролог і два психологи, укладається контракт із міністерством. Таким чином військові, які проходять у цьому закладі фізичну реабілітацію, зможуть одночасно отримати психологічну допомогу. "За цей період (з липня минулого року – ред.) надано вже понад 7 тисяч послуг. Уже понад 40 закладів із нами законтрактовані", – зазначила Лапутіна.

Читайте також: Лапутіна назвала основне завдання Стратегії переходу від військової служби до цивільного життя

Як повідомлялося, в Україні на момент повномасштабного вторгнення російської федерації налічувалося близько 493 тисяч ветеранів, із них орієнтовно 38 тисяч жінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-