Лапутіна назвала основне завдання Стратегії переходу від військової служби до цивільного життя

Лапутіна назвала основне завдання Стратегії переходу від військової служби до цивільного життя

Укрінформ
Стратегія переходу від військової служби до цивільного життя насамперед передбачає інтеграцію демобілізованих в економічні процеси.

Про це міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна повідомила в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми розробляємо Стратегію переходу від військової кар’єри до цивільного життя. Це інституційна реформа, яка дозволить інтегрувати до мирного життя тих військових, які служили 25 років і вийшли на пенсію, а також мобілізованих, тих, підписував контракт на 3, 5, 10 років», - сказала вона.

Лапутіна підкреслила, що у стратегії реалізується людиноцентричний принцип, який передбачає прозорі черги на житло, медичне обслуговування і психологічну реабілітацію, а також соціальні гарантії. Водночас основне завдання - інтегрувати демобілізованих в економіку України.

«Ми маємо надати можливість військовослужбовцям здобути цивільну спеціальність, аби вони стали конкурентоспроможними на ринку праці, зокрема у своїй громаді», - зазначила міністр.

Читайте також: В Україні планують затвердити стратегію переходу від військової служби до цивільного життя

За її словами, Мінветеранів втілює пілотні освітні проєкти на базі ЛНУ ім. І.Я. Франка, що мають на меті надати колишнім військовим цивільні професії.

«Спільно з Міністерством економіки або департаментами економіки при ОВА ми будемо аналізувати, якого фахівця потребуватиме ринок праці, і перенавчати службовців», - пояснила Лапутіна.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів планує у 2023 році затвердити Стратегію переходу від військової служби до цивільного життя та план заходів щодо її реалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-