На охочих евакуюватися можуть наживатися аферисти - Мінреінтеграції

На охочих евакуюватися можуть наживатися аферисти - Мінреінтеграції

Укрінформ
Українцям, які хочуть евакуюватися із небезпечних регіонів, варто бути уважними, аби не потрапити на гачок до аферистів, адже держава надає можливість евакуюватися безкоштовно.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. 

«Щоб не потрапити на гачок до аферистів, які під виглядом волонтерів вимагають гроші за евакуацію з небезпечних регіонів, варто пам’ятати: аферисти попередньо просять перерахувати передплату на картку, але свої зобов’язання не виконують і зникають. Жителі небезпечних регіонів з питань безкоштовної евакуації можуть звертатися до місцевих органів влади та волонтерських організацій, які з ними співпрацюють», – зазначили у відомстві.

Мешканці Херсонської області можуть повідомити про бажання евакуюватися на "гарячу лінію" ОВА: 0 800 330 951, (091) 481-78-45 або ж у Viber, Telegram, Signal, WhatsApp на номер: (093) 011-95-96. Громадяни також можуть звертатися до волонтерської організації Help People на телефон: (093) 696-97-88.

На Харківщині з питань евакуації слід телефонувати на номер "гарячої лінії" волонтерської організації Helping to Leave: (093) 177-64-58.

Читайте також: У Кабміні нагадали, які потяги продовжують евакуацію з небезпечних регіонів

У Запорізькій області для реєстрації на евакуацію необхідно звернутися на "гарячу лінію" ОВА: 0 800 503 508.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук відзначила відсутність великих хвиль евакуації, яких очікували наші міжнародні партнери. Досягти цього вдалося задяки завчасній підготовці та планомірному здійсненню евакуації.

Фото: Донецька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-