Авіатроща у Броварах: у лікарні в Києві перебуває чотири постраждалі дитини

Авіатроща у Броварах: у лікарні в Києві перебуває чотири постраждалі дитини

Укрінформ
Наразі у лікарнях перебувають на стаціонарному лікуванні восьмеро постраждалих внаслідок авіакатастрофи у Броварах – чотири дитини (у Києві) і четверо дорослих (на Київщині).

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила речниця Національної поліції України (НПУ) Мар’яна Рева.

«Загалом відомо про 25 постраждалих осіб, 11 з них – діти. Наразі у опіковому центрі у Києві на стаціонарному лікуванні перебуває чотири дитини, їх стан – стабільно тяжкий. Сім дітей було відпущено додому. А у Броварській центральній райлікарні на стаціонарному лікуванні перебуває четверо дорослих. Їхній стан здоров’я – задовільний», - сказала вона.

Читайте також: Нацполіції уточнили дані щодо авіакатастрофи у Броварах

Відповідаючи на питання, речниця уточнила, що інші 10 дорослих мають значно легші травми, і вони перебувають на амбулаторному лікуванні.

Представниця Нацполіції нагадала, що у Броварах пошуково-рятувальна операція завершилася ще у середу, і наразі залишки гелікоптера вивезли. Відповідні працівники будуть прибирати територію дитсадка, і уже місцева влада потурбується про те, щоб у майбутньому його відремонтувати, додала Рева.

Речниця НПУ зазначила, що експертизи у справі призначатимуть слідчі, залежно від того, скільки їх потребуватиме слідство, щоб отримати відповіді на найголовніші питання. За її словами, певні експертизи у цій справі вже були призначені.

«І я спеціально не зупинялася на версіях, бо розслідування проводить СБУ, і вчора вони у своєму офіційному повідомленні поінформували про версії, які наразі пропрацьовуються. Надалі міжвідомча слідча група буде працювати над цим, і уже у залежності від результатів експертиз слідчі зроблять висновки», - сказала Рева.

Відповідаючи на питання, представниця Нацполіції підтердила, що гвинтокрил, який розбився у Броварах – це був вертоліт SuperPuma.

Як повідомлялося, вранці 18 січня у Броварах поруч із дитсадком та житловим будинком упав гелікоптер ДСНС, на борту якого перебували 9 людей, у тому числі міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович.

Читайте також: У Нацполіції пояснили, чому Монастирський і Єнін були в одному гвинтокрилі

За останніми даними ДСНС, на місці падіння вертольота виявлено 14 загиблих осіб, серед них 1 дитина, та 10 осіб, які перебували на борту.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив створити спеціальну групу для розслідування всіх обставин трагедії. Потім уряд призначив Ігоря Клименка заступником міністра внутрішніх справ — головою Національної поліції України, і поклав на нього виконання обов’язків міністра внутрішніх справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-