У Нацполіції уточнили дані щодо авіакатастрофи у Броварах

У Нацполіції уточнили дані щодо авіакатастрофи у Броварах

Укрінформ
На борту гелікоптера, який розбився у Броварах Київської області 18 січня, було 10 осіб, з них семеро – це керівництво Міністерства внутрішніх справ.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила речниця Нацполіції Мар’яна Рева.

«Наразі ми можемо говорити про 14 загиблих унаслідок авіакатастрофи, з них одна дитина – дівчинка 2017 року народження. На борту гелікоптера перебувало 10 осіб – троє це члени екіпажу, і 7 – це керівництво МВС. Зокрема, серед них – міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін, та держсекретар Юрій Лубкович», - сказала речниця.

За словами представниці НПУ, поліція одразу, як тільки отримала повідомлення, що трапилася пожежа, а також, що люди бачили, як якийсь літальний апарат впав у Броварах тощо (а їх було 70) - то відразу на місце були скеровані наряди поліції.

Читайте також: У Нацполіції пояснили, чому Монастирський і Єнін були в одному гвинтокрилі

Туди оперативно прибули і рятувальники, які почали гасити пожежу, що виникла внаслідок падіння гвинтокрила, уточнила Рева.

Речниця поінформувала, що оперативно була створена міжвідомча слідча група, яка має розслідувати всі обставини цього інциденту і встановити причини - чому трапилася авіатроща. Наразі слідчі поліції долучені до цього розслідування, і вони допомагають усіма можливими наявними засобами.

Однак, основне розслідування у цій справі проводить СБУ, додала речниця НПУ.

«Загалом поліцейські на місці опитали і також отримали звернення понад 300 очевидців цієї події. Окрім того, вони провели подомові обходи. Загалом ми опитали у їхніх рамках понад 2 тисячі людей. Усі ці матеріали, а також фото і відео, яке ми отримали від очевидців події, будуть акумульовані, проаналізовані та опертаивно передані відповідному правоохоронному органу, який проводить розслідування», - сказала представниця Нацполіції.

Як повідомлялося, вранці 18 січня у Броварах поруч із дитсадком та житловим будинком упав гелікоптер ДСНС, на борту якого перебували 9 людей, у тому числі міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович.

Читайте також: Після вчорашньої трагедії в Броварах в лікарнях перебувають 16 людей, з них шестеро – діти

За останніми даними ДСНС, на місці падіння гвинтокрила виявлено 14 загиблих осіб, серед них одна дитина, та 9 осіб, які перебували на борту.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив створити спеціальну групу для розслідування всіх обставин трагедії. Потім уряд призначив Ігоря Клименка заступником міністра внутрішніх справ — головою Національної поліції України, і поклав на нього виконання обов’язків міністра внутрішніх справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-