Лубінець обговорив із Ердоганом повернення з рф українських полонених

Лубінець обговорив із Ердоганом повернення з рф українських полонених

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час візиту до Анкари зустрівся з Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом й обговорив з ним повернення з російського полону українських військовослужбовців та цивільних громадян.

Як передає Укрінформ, про це омбудсмен повідомив у Телеграмі.

Зокрема, під час зустрічі Лубінець обговорив із Президентом Туреччини питання свободи "бранців кремля", свавільно затриманих й ув’язнених в росії за нібито кримінальні злочини на території Криму, та повернення додому українських важкопоранених військовослужбовців, які станом на цей час перебувають на території російської федерації.

Читайте також: Йдеться про тисячі українців: Лубінець розповів про перемовини з москальковою

Обговорене також повернення цивільних громадян України, які з 2014 року відбувають великі тюремні терміни в рф та на тимчасово окупованих територіях Донецької й Луганської областей, і цивільних українців, незаконно затриманих й утримуваних у росії з 24 лютого 2022 року.

Під час зустрічі сторони звернули увагу на важливості знайти юридичний механізм, який допоможе повернути додому всіх цивільних заручників, які знаходяться в російських в'язницях.

Уповноважений ВР подякував Ердогану та всьому народу Туреччини за незмінну позицію щодо збройної агресії рф проти України, всебічну підтримку та допомогу.

Читайте також: Лубінець подякував Туреччині за посередництво у звільненні захисників «Азовсталі»

Як повідомляв Укрінформ, в Анкарі в межах міжнародної конференції омбудсменів пройшла друга двостороння зустріч уповноважених з прав людини України та росії. Зокрема, сторони обговорили гуманітарні проблеми, пов’язані з наданням правозахисної допомоги громадянам двох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-