Завдяки порталу «Діти війни» вже зібрали дані про понад 13,6 тисячі депортованих

Завдяки порталу «Діти війни» вже зібрали дані про понад 13,6 тисячі депортованих

Укрінформ
Завдяки порталу «Діти війни» вже вдалося зібрати інформацію про 13 613 депортованих на територію рф і тимчасово окуповані території дітей та повернути 125 маленьких українців на Батьківщину.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на звіт команди Міністерства з питань реінтеграції за минулий рік, опублікований на сайті відомства.

«Створено (у 2022 році - ред.) портал «Діти війни», в межах роботи якого налагоджено збір і міжвідомчий обмін інформацією стосовно депортованих дітей. Наразі зібрано інформацію про 13 613 депортованих дітей. Повернуто 125 дітей, що були незаконно депортовані до рф і тимчасово окупованих територій», - зазначили у Мінреінтеграції.

Крім того, у червні минулого року був утворений Координаційний штаб з питань захисту прав депортованих осіб. У межах роботи штабу надано сприяння понад 200 тисячам осіб, які залишили територію рф.

Читайте також: росіяни вивезли до москви 300 дітей з Донеччини та Луганщини

Як повідомляв Укрінформ, державний портал розшуку дітей “Діти війни” запрацював 1 серпня 2022 року. Платформа має дві основні функції.

Перша - надавати актуальну інформацію про дітей, які постраждали через дії росії - загинули, були поранені, зникли безвісти, депортовані або примусово переміщені з місць постійного проживання, та про тих, кого вдалося розшукати та врятувати. Кількісні показники оновлюються щодня правоохоронними органами та Національним інформаційним бюро.

Друга функція - допомагати розшукувати дітей. Портал «Діти війни» дозволяє зв'язатися з правоохоронними органами, Офісом генпрокурора та Національним інформаційним бюро.

Читайте також: росіяни поранили в Україні 879 дітей

Порталом можуть скористатися всі, хто має інформацію про дитину, яка постраждала через військову агресію росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-