Наразі близько 9 мільйонів людей в Україні без світла - Президент

Наразі близько 9 мільйонів людей в Україні без світла - Президент

Укрінформ
Станом на вечір понеділка у різних регіонах України близько 9 мільйонів людей відключені від електропостачання.

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив у вечірньому відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

Він подякував працівникам усіх енергетичних підприємств, усім ремонтних бригадам за те, що у суботу та неділю, на Святвечір та Різдво, вдалося дати людям більше енергії. "Звичайно, дефіцити зберігаються. Відключення ще продовжуються. Станом на цей вечір у різних регіонах України близько 9 мільйонів людей відключені, але кількість і тривалість відключень все ж поступово зменшується. Дякую кожному і кожній, хто забезпечив цей результат", – сказав Зеленський.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

Глава держави поінформував, що провів спеціальну нараду з урядовцями щодо ситуації в енергетиці та інфраструктурі. "Готуємося до наступного року. І не лише до зимових місяців. Є загрози, які маємо усунути. Є кроки, які мають бути зроблені. І держава їх обовʼязково зробить", – додав Президент.

Читайте також: Укренерго: інформація про скасування аварійних відключень електроенергії – фейк

Як повідомлялося, починаючи з 10 жовтня росіяни випустили на українські енергетичні об'єкти понад тисячу ракет і дронів. Українська енергосистема вже пережила дев’ять хвиль масованих терористичних атак. Через пошкодження об'єктів енергетики по всій території України запроваджуються погодинні та екстрені відключення світла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-