Перед судом постануть п’ятеро бойовиків «днр», які катували полонених українців

Перед судом постануть п’ятеро бойовиків «днр», які катували полонених українців

Укрінформ
Прокурори Офісу генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно п’яти осіб, які знущалися з полонених українців.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генпрокурора повідомляє у Телеграмі.

Розслідуванням встановлено, що з 2014 року на окупованій території Донецької області діяли дві терористичні організації - незаконні "министерство государственной безопасности днр" та "Калининская исправительная колония 27".

До їх складу входило 17 бойовиків. Серед учасників - представники місцевого криміналітету та колишні працівники правоохоронних органів.

Зловмисники викрадали та катували українців, які не визнавали так званої "днр".

"Щоб змусити їх зізнатися нібито у шпигунстві та інших надуманих злочинах, погрожували катуванням і вбивством дітей та дружин. Якщо погрози не допомагали, вони імітували розстріл та навіть поховання заживо", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ оголосила підозру так званим міністрам «днр», які допомагали депортувати дітей до рф

Наразі всім учасникам повідомили про підозру. Їм інкриміновано державну зраду, створення терористичної організації і порушення законів та звичаїв війни (ст. 111, ст. 258-3 та ст. 438 Кримінального кодексу України).

Після проведення всіх слідчих дій, матеріали стосовно інших дванадцяти осіб будуть також скеровані до суду.

Як повідомляв Укрінформ, 15 бойовиків "л/днр", яких взяли в полон українські військові, отримали по 15 років ув'язнення за держзраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-