Україна та Британія посилять співпрацю з ветеранських питань

Україна та Британія посилять співпрацю з ветеранських питань

Укрінформ
Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та міністр у справах військовослужбовців, ветеранів і членів їхніх сімей Великої Британії Ендрю Марісон домовилися про посилення співробітництва з ветеранських питань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінветеранів.

«Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна провела онлайн зустріч з міністром у справах військовослужбовців, ветеранів і членів їхніх сімей Великої Британії, Високоповажним членом парламенту доктором Ендрю Марісоном. Сторони обговорили посилення співпраці з розвитку державної ветеранської політики, зокрема у напрямі впровадження системи переходу від військової кар'єри до цивільного життя, медичної та психологічної реабілітації ветеранів та членів їхніх родин, цифровізації послуг тощо», - йдеться у повідомленні.

Лапутіна поінформувала про основні напрями роботи відомства під час російсько-української війни. Вона зазначила, що наразі міністерство впроваджує нову державну ветеранську політику. Серед пріоритетів – створення в Україні ефективної системи переходу з військової кар’єри до цивільного життя.

Читайте також: Мінветеранів та Мінсоцполітики погодили співпрацю з розвитку державної ветеранської політики

«Ми розглядаємо систему переходу як один із важливих аспектів зміцнення національної безпеки України, в її основу ляже досвід провідних країн світу з урахуванням українських реалій. Захисники і захисниці України після нашої військової перемоги мають стати рушійною силою для відновлення країни та зміцнення національної стійкості, а також рушійною силою подальшого розвитку українського суспільства. Працюємо, щоб забезпечити українських воїнів сучасними інструментами для успішної інтеграції в економіку та громади”, – підкреслила міністр.

У свою чергу Марісон висловив вдячність Лапутіній за надану інформацію та запевнив, що британська сторона відкрита та готова до співробітництва і його подальшого розвитку, обміну досвідом.

Читайте також: Український ветеранський фонд у 2023 році підтримуватиме мистецькі проекти захисників - Лапутіна

“Ми працюємо разом, щоб досягти найкращих результатів для тих, хто відважно бореться за український суверенітет. Продовжуємо працювати над подальшим зміцненням міцних відносин між Великою Британією та Україною, і я з нетерпінням чекаю зустрічі найближчим часом”, – зазначив Марісон.

Лапутіна запросила британського колегу відвідати Україну з робочим візитом.

Як повідомлялося, Міністерство у справах ветеранів анонсувало безкоштовну тримісячну онлайн-програму щодо розвитку "м’яких навичок" для захисників і захисниць України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-