СБУ виявила у Харківській єпархії УПЦ МП прокремлівську літературу, готівку і сухпайки армії рф

СБУ виявила у Харківській єпархії УПЦ МП прокремлівську літературу, готівку і сухпайки армії рф

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України виявила на території Харківської єпархії УПЦ (МП) сотні тисяч готівки, прокремлівську літературу та сухпайки російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Служба безпеки України завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ (МП) у Харківській області.

На території єпархії виявлені бібліотеки з прокремлівською літературою, матеріали, що вихваляють росію, велика кількість готівки у різній валюті, включно з російськими рублями.

В одній із церков навіть зберігались сухпайки російських угруповань. Там же викрили монаха з паспортом рф. Правоохоронці перевіряють його можливу причетність до розвідувально-підривної діяльності спецслужб росії.

Усі вилучені матеріали направлені на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій.

В СБУ наголосили, що дотримуються принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Безпекові заходи проводили співробітники СБУ Харківської області спільно з Національною гвардією та Держприкордонслужбою.

Читайте також: На Запоріжжі викрили диякона УПЦ МП - агітував за «приєднання» регіону до рф

Як повідомляв Укрінформ, СБУ проводить обшуки в єпархіях УПЦ МП в різних регіонах України. У багатьох виявлені особи з громадянством рф, проросійська література та мільйони готівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-