Командири з «Азовсталі» можуть у Туреччині зустрітися з родинами до новорічних свят

Командири з «Азовсталі» можуть у Туреччині зустрітися з родинами до новорічних свят

Укрінформ
Українська влада працює над тим, щоб визволені з російського полону командири з "Азовсталі", які перебувають у Туреччині, зустрілися з родинами до новорічних та різдвяних свят.

Про це повідомив глава Офісу Президента Андрій Єрмак журналістам у кулуарах міжнародної конференції "Права людини в темні часи", повідомляє кореспондент Укрінформу

Зокрема, відповідаючи на запитання про те, як нині себе почувають звільнені восени з полону командири із “Азовсталі”, Єрмак зазначив, що вони у хороших умовах, проходять медичне лікування та відновлення.

Він нагадав, що раніше до них вже приїздили родини, а тепер, за словами Єрмака, опрацьовується питання про те, щоб сім'ї відвідали захисників під час новорічних свят.

Читайте також: Командирам полку «Азов» вручили ордени «Золота Зірка»

Також, як повідомив глава ОП, командири активно долучаються до роботи над списками військових, яких Україна має визволити з російського полону.

«Ми у постійному контакті. Це дійсно наші герої. Люди, які увійшли в історію сучасної України та усього світу», - додав Єрмак.

Читайте також: У Києві урочисто відкрили вулицю Героїв полку «Азов»

Як повідомляв Укрінформ, Україна 21 вересня повернула з російського полону 215 українських захисників і захисниць. росії в обмін на українців передали, зокрема народного депутата Віктора Медведчука.

П'ятеро звільнених з полону командирів, серед яких командир полку "Азов" Денис Прокопенко ("Редіс"), його заступник Святослав Паламар ("Калина"), командир 36-ї бригади морської піхоти Сергій Волинський ("Волина"), перебувають у Туреччині під особистими гарантіями безпеки Президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-