Суд призначив брату Царьова 5 років ув'язнення за тероризм

Суд призначив брату Царьова 5 років ув'язнення за тероризм

Відео
Укрінформ
За матеріалами СБУ до реального строку ув’язнення за підготовку вибухів у Дніпропетровській області засуджений брат колишнього народного депутата-зрадника й одного з організаторів кремлівського проєкту "новоросія" Олега Царьова, зловмиснику призначене покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

За даними слідства, засуджений виконував завдання російських спецслужб щодо дестабілізації суспільно-політичної обстановки в Дніпропетровській області. Для цього він здійснював підготовку серії вибухів на стратегічно важливих об’єктах транспортної і критичної інфраструктури, за що загарбники обіцяли йому "крісло" голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації в разі захоплення регіону.

Співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника та встановили за ним контроль ще на первинному етапі підривної діяльності. У травні під час спецоперації в Дніпрі чоловік був затриманий.

Під час обшуків у спеціально обладнаному схроні правоохоронці виявили зброю й боєприпаси, тротилові шашки для вчинення терактів, банківські картки та паспорти громадянина російської федерації.

Читайте також: Держзрада: справу ексдепутатів Царьова та Олійника передали до суду

Суд визнав фігуранта винним за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Враховуючи співпрацю зі слідством, засудженому призначене покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

Зазначається, що ворожий поплічник заявив про бажання бути включеним до списків обміну на українців, які перебувають у полоні в російських загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, у травні колишній народний депутат України й кандидат у президенти Олег Царьов був засуджений до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-