Держзрада: справу ексдепутатів Царьова та Олійника передали до суду

Держзрада: справу ексдепутатів Царьова та Олійника передали до суду

Укрінформ
До суду передано справу щодо двох колишніх народних депутатів за фактом державної зради і незаконного перетину державного кордону України.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно двох колишніх народних депутатів та псевдопосадовиці «днр» за фактом державної зради і незаконного перетину державного кордону України (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 332-2 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час розслідування встановлено, що у лютому 2022 року в супроводі російських військових підозрювані незаконно перетнули державний кордон і приїхали до захопленого на той час збройними силами рф села Катюжанка Вишгородського району Київської області з метою пропаганди «идей русского мира» серед місцевого населення.

Зокрема, підозрювані закликали жителів Київщини підтримувати окупаційну владу та визнати її легітимність, а також активно роздавали інтерв’ю антиукраїнського характеру представникам ЗМІ країни-агресора.

Як повідомлялося, у вересні правоохоронці повідомили про підозру за фактом державної зради двом колишнім народним депутатам і так званому міністру закордонних справ «днр», які у лютому з військами держави-агресора незаконно перейшли державний кордон і прибули на тимчасово захоплену територію Київської області.

За даними СБУ, йдеться про колишніх народних депутатів від «Партії регіонів» Олега Царьова та Володимира Олійника, а також Наталію Ніконорову. Від початку російської агресії у 2014 році вони переховувалися від українського правосуддя.

Фото: Facebook / Ірина Венедіктова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-