Cуд заочно виніс Царьову вирок - 12 років позбавлення волі

Cуд заочно виніс Царьову вирок - 12 років позбавлення волі

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва засудив колишнього народного депутата України та кандидата в Президенти Олега Царьова до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Фейсбук суду, вирок оголосив головуючий суддя у справі Павло Слободянюк 3 травня зранку.

«Судом призначене покарання у виді дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням першого рангу державного службовця (першої категорії) і права обіймати виборні посади, посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 3 (три) роки», - йдеться у повідомленні.

Крім того, суд звернувся до Президента України з поданням щодо позбавлення Царьова державної нагороди - ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, яким його нагороджено відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 2011 року. Це пов'язано з тим, що Царьов після вчинення кримінальних правопорушень продовжив антиукраїнську діяльність, зокрема, за умов розв’язання вищим політичним керівництвом російської федерації агресивної війни проти України, яка триває з 2014 року і перейшла в фазу справжнього геноциду української нації, із проявами мародерства, знущанням і насильством над цивільними, в тому числі дітьми й жінками, відповідно до загальнодоступних даних засобів масової інформації брав активну участь спільно з російськими «військовими» в антилюдських заходах, прикриваючись «благодійною» місією у формі псевдодопомоги мешканцям Київської області у час, коли російські «військові» знищували все живе на території України.

Як повідомляв Укрінформ, справа щодо Царьова слухається з 2016 року. Його звинувачують у тому, що у квітні-травні 2014 року, будучи народним депутатом і кандидатом на посаду Президента, він узяв участь у зборах проросійськи налаштованих громадян, де публічно закликав їх до активних дій, спрямованих на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу, а також до зміни меж території й державного кордону України шляхом визнання самопроголошених «Донецької народної республіки» і «Луганської народної республіки» з використанням засобів масової інформації.

Читайте також: Царьов запропонував здати Кривий Ріг ворогам, Вілкул відправив його слідом за російським кораблем

26 березня 2022 року генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила колишньому народному депутату від Партії регіонів Олегу Царьову про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 та ч. 1 ст. 111-1 КК України (Заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також до підтримки рішень та дій держави-агресора і її збройних формувань, до співпраці з державою-агресором і її збройними формуваннями).

Фото: Facebook / Ірина Венедіктова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-