Український марафон «Єдині новини» транслюватимуть на телебаченні Молдови - Шмигаль

Український марафон «Єдині новини» транслюватимуть на телебаченні Молдови - Шмигаль

Укрінформ
Український телевізійний марафон "Єдині новини" транслюватимуть на телебаченні Молдови, що сприятиме боротьбі з російськими фейками.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільного брифінгу з главою уряду Молдови Наталії Гавріліце, передає кореспондент Укрінформу.

"Забезпечимо трансляцію українського телемарафону "Єдині новини" на молдовському телебаченні. Це дозволить ефективніше боротись з російськими фейками та дезінформацією", - сказав Шмигаль.

Він додав, що 2023 рік стане роком української культури в Молдові, що сприятиме зближенню народів.

Крім того, Прем'єр-міністр України наголосив, що наслідки повномасштабної війни щоденно відчутні у всій Європі і ніхто не почувається безпечно, зокрема, вчора під час масованої ракетної атаки молдовська енергосистема зазнала колосальних перевантажень. "Це буде повторюватись знову і знову, аж поки подолаємо ворога, звільнимо українські землі та змусимо росію відповісти за свої злочини", - підкреслив він.

Шмигаль також висловив вдячність Молдові за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, засудження російських військових злочинів та злочинів проти людяності, за визнання російської агресії геноцидом українського народу.

Читайте також: Шмигаль домовився з главою уряду Молдови про співпрацю щодо ППО

"Будемо нарощувати та поглиблювати нашу співпрацю у боротьбі з російською пропагандою для захисту енергетичної безпеки наших держав, галузі логістики, у сфері торгово-економічного партнерства", - додав глава українського уряду.

Як повідомлялося, Шмигаль домовився з прем’єркою Молдови про співпрацю країн у сфері протиповітряної оброни та покращення прикордонного контролю.

У листопаді повідомлялося, що серед тих, хто використовує телебачення як джерело новин, телемарафон «Єдині новини» дивляться щодня більш як 60%, щотижня - майже 30%, а довіряють йому 84% глядачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-