Комісія з добору членів ВККС затвердила перелік кандидатів, допущених до конкурсу

Комісія з добору членів ВККС затвердила перелік кандидатів, допущених до конкурсу

Укрінформ
Конкурсна комісія з добору кандидатів на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України затвердила перелік із 301 особи, допущених до участі в конкурсі.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення ухвалено на засіданні комісії в четвер, 6 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час засідання голова комісії Тед Зажечни озвучив пропозицію про внесення і прийняття постанови про затвердження переліку кандидатів із 301 особи, яких буде допущено до участі в конкурсі на посади члена ВККС.

Детальніше про портрет кандидата на посаду ВККС розповів заступник голови комісії Іван Міщенко.

За його словами, на 16 вакантних посад у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України претендують 206 чоловіків та 95 жінок.

“З числа допущених до конкурсу кандидатів 32%, або 96 осіб є суддями, 21%, або 64 особи - це та званий змішаний профіль професійної діяльності, 17%, або 50 осіб є науковцями, 15%, або 45 осіб є адвокатами, 3,6% - всього 11 осіб це судді у відставці, ще 3,6% або 11 осіб - прокурори, 3% - представники правоохоронних органів та 5% мають інші юридичні спеціальності”, - зазначив Міщенко.

Він повідомив, що найбільша кількість заяв від охочих стати членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України надійшла від правників з Києва та області - 116 заяв, що складає 38% від загальної кількості. На другій позиції Львівщина — 26 кандидатів або 8,6%, на третій — Харківська область — 25 кандидатів, що складає 8,3% від загальної кількості, далі - Одеська область — 7%, Дніпропетровська область — 5,3%.

“Наступні етапи нашого конкурсу - це оцінка та аналіз поданих заяв, документів, а також тієї інформації, яку ми отримаємо з відкритих джерел та від правоохоронних органів, громадянського суспільства і так далі для того, щоб ми могли проаналізувати дійсно всю ту інформацію, яку кандидати зазначали”, - розповів Міщенко.

Після цього, за його словами, комісія затвердить список кандидатів, яких запросить на інтерв’ю.

“Інтерв’ю в нас будуть відбуватися таким же чином як зараз — по “зуму”, після того, як ми проведемо інтерв’ю, проаналізуємо їх результати і затвердимо список з 32 або, можливо, більше кандидатів, яких передамо вже до Вищої ради правосуддя, вона затвердить остаточний перелік із 16 осіб, які будуть призначені членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України”, - зазначив Міщенко.

Він уточнив, що із цих 16 осіб 8 складатимуть судді або судді у відставці, і ще 8 - представники інших юридичних професій.

Читайте також: На участь у конкурсі до ВККС подали заяви понад 300 кандидів - комісія

Під час засідання комісія підтримала пропозицію Теда Зажечни і затвердила перелік кандидатів на посади до ВККС, допущених до конкурсу. Найближчим часом він буде розміщений на сайті Вищої ради правосуддя.

Як повідомлялося, з 15 липня до 22 серпня тривав строк подання документів від кандидатів на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

За цей час на участь у конкурсі до ВККС подано 302 заяви.

ВККС не працює вже майже три роки, з метою поновлення її роботи створена конкурсна комісія, яка добере кандидатів на посади членів ВККС на засадах прозорого конкурсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-