Захист від торгівлі людьми: Зеленська розповіла про кампанію «Be Safe»

Захист від торгівлі людьми: Зеленська розповіла про кампанію «Be Safe»

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська нагадала про глобальну кампанію “Be Safe”, яка допоможе українцям не стати жертвами торгівлі людьми.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в Телеграмі дружини Президента.

Зеленська зауважила, що 90% людей, які виїхали з України у пошуках безпеки та притулку — жінки та діти.

“На жаль, ніхто з них не в абсолютній безпеці. Бо торгівці людьми користуються їхньою вразливістю, особливо, якщо людина не знайома з мовою або культурою. Силою або обманом вони змушують українців надавати сексуальні послуги, жебракувати чи навіть скоювати злочини”, - зазначила дружина Президента.

За її словами, щоб люди з України не опинилися під загрозою торгівлі людьми, ОБСЄ та Thomson Reuter запустили глобальну кампанію “Be Safe”.

“На сайті зібрані три групи порад: застережуючі знаки, які можуть свідчити, що вам трапилась злочинна організація; як мінімізувати ризики під час подорожі й після прибуття в нову країну; як отримати допомогу, якщо вам загрожує небезпека”, - поінформувала Зеленська.

Вона закликала українців бути пильними та порадила поділитися кампанією з близькими, котрі вимушено поїхали за кордон.

Читайте також: В Україні створили сайт для захисту жінок і дітей від торгівців людьми

Як повідомлялося, напередодні президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що близько 5 мільйонів з 8 мільйонів українців, які прибули до країн Європейського Союзу з початку повномасштабного вторгнення, повернулися в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-