З-за кордону повернулися ще 4 000 українських школярів

З-за кордону повернулися ще 4 000 українських школярів

Укрінформ
За перші 11 днів навчального року ще чотири тисячі школярів повернулися в Україну, за кордоном залишаються 488 000 дітей шкільного віку. 

Про це заявив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у телемарафоні «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«У березні за кордоном було 670 тисяч дітей шкільного віку, які вимушено покинули територію України. На 1 вересня їх було 492 тисячі. А на сьогодні 488 тисяч дітей шкільного віку залишилися за кордоном. Тобто, навіть за ці 11 днів ще чотири тисячі наших школярів повернулися з-за кордону», - сказав Шкарлет.

Відтак він наголосив, що має стриманий оптимізм щодо повернення школярів до українських шкіл.

Читайте також: Шкарлет сказав, скільки учнів в Україні наразі навчаються онлайн

Водночас міністерство відслідковує процес адаптації українських школярів за кордоном.

«З 24 лютого, коли почалась повномасштабна агресія, я мав щоденні зустрічі іноді з усіма міністрами освіти Європейського Союзу, інших країн світу, іноді по декілька зустрічей кожного дня для того, щоб діти і студенти, які потрапили вимушено на території інших країн, були долучені до освітнього процесу. Ми на сьогодні маємо повну інтеграцію наших дітей в освітній процес інших країн. Але також маємо від трьох до п'яти годин щотижнево для вивчення української мови, української культури, історії України, всіх тих необхідних меседжів в українській освіті для того, щоб діти не забували про українські стандарти освіти», - зауважив міністр.

За його словами, на сьогодні МОН працює в контакті з усіма країнами ЄС і провідними країнами світу щодо навчання українських дітей, які долучені до паралельного навчання за українськими стандартами по Міжнародній українській школі. Це державна установа, яка дає можливість надавати дистанційну освіту у всьому світі, і незалежно від того, де дитина перебуває, є можливість працювати в рамках освітніх стандартів України.

Читайте також: Студентами вишів цьогоріч стануть 95% випускників шкіл - Шкарлет

Як повідомляв Укрінформ, з початку навчального року ще 424 школи перейшли з очного на дистанційне навчання через прямі обстріли артилерії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-