Верещук не радить евакуйованим українцям до весни планувати повернення додому

Верещук не радить евакуйованим українцям до весни планувати повернення додому

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук не радить українцям, які виїздять із найбільш небезпечних територій, планувати повернення у свої домівки щонайменше до весни.

Про це Верещук сказала в ефірі телемарафону, повідомляє Укрінформ.

«Не раджу. І всіляко закликаю евакуюватися до початку холодів з Донецької, Херсонської, Запорізької та частини Харківської областей. Хто може, давайте будемо потроху планово переїжджати. Переживемо зиму і, дасть Бог, будемо говорити про повернення», - сказала Верещук.

За її словами, рішення на рівні держави щодо обов'язкової евакуації було прийняте лише стосовно Донеччини, в інших областях влада на місцях аналізує та розглядає можливість часткової евакуації. Йдеться про ті території, де ворог не припиняє обстрілів, де неможливо відновити водопостачання або газопостачання.

Читайте також: Не чекайте до заморозків: Верещук просить українців евакуюватися з небезпечних регіонів

«Наприклад, Миколаїв досі без води. Їм важко. Зараз шукають усі шляхи. На Миколаївщині важко відновити водопостачання. Люди стоять у чергах, щоб отримати воду. Дякую волонтерам, усім, хто допомагає. Але ж узимку, як ви розумієте, буде ще важче», - сказала віцепрем’єр.

Вона зазначила, що часто люди бояться їхати у невідомість, бояться покидати свої домівки, але вони мають знати, що держава їх не кине та обов'язково підтримає і допоможе.

Читайте також: Обов’язкова евакуація буде потрібна ще з трьох областей - Верещук

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 2 серпня ухвалив рішення про обов'язкову евакуацію населення з Донецької області.

За серпень із чотирьох областей евакуювали понад 35 тис. людей, 10 тис. з них – діти. Але Верещук прогнозує, що обов'язкову евакуацію, яка зараз відбувається з Донеччини, можуть поширити й на інші області, що постраждали від бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-