Обов’язкова евакуація буде потрібна ще з трьох областей - Верещук

Обов’язкова евакуація буде потрібна ще з трьох областей - Верещук

Укрінформ
Держава готує заходи з обов'язкової евакуації громадян з частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

" У черзі на обов'язкову евакуацію - Харківщина, Запоріжжя, включно з Миколаївщиною. Я не кажу про весь регіон, але частини цих регіонів потребуватимуть евакуації, ми також до неї готуємося", - сказала вона.

Верещук повідомила, що з початку серпня з Донецької області за обов'язковою евакуацією виїхали понад 10 тисяч людей, третину з яких склали діти, а понад тисячу - маломобільні.

Читайте також: Обов'язкова евакуація: із Донеччини виїхали вже понад 9,6 тисячі осіб

"Нам від початку серпня вдалося евакуювати понад 10 тисяч людей з Донецької області. Третина з них - діти. Більше тисячі - маломобільні та люди похилого віку: це дуже важливо, бо вони точно перебуватимуть у смертельній небезпеці під час зими на Донеччині", - сказала вона.

Міністр зауважила, що формально відмов від евакуації наразі немає, однак мешканці Донеччини вагаються щодо виїзду з області.

"Чи люди відмовляються? Принаймні формально поки що відмов я не бачила. Однак люди кажуть, "а давайте ми зберемо своє збіжжя", "а давайте ми почекаємо до холодів", "а ми не знаємо, що нас там чекає", - розповіла представниця влади.

Читайте також: Від початку місяця з чотирьох областей евакуювали майже 35 тисяч людей – Верещук

У відповідь на ці сумніви Верещук запевнила, що держава повністю безкоштовно забезпечить транспортування, проживання, харчування, медичні послуги - все необхідне для зимівлі.

"Є матеріальна підтримка. Якщо це обов'язкова евакуація, то 2200 на кожну особу одразу по прибутті потяга, а також по 2000 на кожну дорослу особу, 3000 на кожну дитину або людину з інвалідністю. Кожний отримає необхідний мінімум, враховуючи, що житло та їжа будуть безкоштовними", - наголосила Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 серпня з Херсонської, Донецької, Запорізької, Луганської областей евакуювали майже 35 тисяч людей, 10 тисяч з них - діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-