Майже 60% батьків обирають для дітей дистанційне навчання

Майже 60% батьків обирають для дітей дистанційне навчання

Дослідження
Укрінформ
Більшість українських батьків— 59% не готові відправити свою дитину на очне навчання у школі, тільки дистанційне, натомість 26% — готові це зробити.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Gradus Research, передає Укрінформ.

"Результати опитування демонструють, що батьки прагнуть відправити дітей в українські школи, але більшість обирає дистанційне навчання", - зазначили в Gradus Research.

59% українців з дітьми 6-17 років не готові відправити свою дитину на очне навчання у школі, тільки дистанційне, а 26% — готові це зробити.

Лише 4% жителів сходу України та 2% зовнішніх мігрантів не збираються відправляти своїх дітей до української школи, обираючи замість цього навчання за кордоном.

Читайте також: В Україні хочуть створити єдину державну школу для дистанційного навчання

Жителі заходу України частіше за представників інших регіонів готові віддавати своїх дітей на очне навчання — 37% і 26%, тоді як жителі півночі частіше обирають дистанційний варіант навчання для своїх дітей — 77% і 59%.

Серед основних причин готовності віддати дитину на очне навчання в українській школі батьки називають потребу в живому спілкуванні з однолітками — 72% і вчителями — 70%, а також низьку якість дистанційної освіти — 59%. 15% респондентів обирають очне навчання через те, що їм немає з ким залишити дитину у випадку справ чи роботи.

Що ж до причин, які змушують українців обирати дистанційну форму навчання для своїх дітей, найчастіше звучать відсутність облаштованих безпекових місць у школі — 59%, хвилювання, коли дитина не поруч — 48% та переконання, що вчителі не підготовлені до можливих кризових ситуацій — 26%.

Більшість опитаних, що не готові відправити дітей на очне навчання, зазначають, що вони будуть готові це зробити за умови закінчення війни — 59%. Серед інших умов, які згадують респонденти — наявність бомбосховища — 13%, безпека загалом (8%) та відсутність ракетних обстрілів — 6%.

Опитування було проведено дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному додатку за фінансової підтримки Європейського Союзу та у партнерстві з Центром Економічного Відновлення.

Онлайн-панель Gradus відображає структуру населення міст з кількістю жителів понад 50 тисяч у віці 18-60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном. Період проведення дослідження: 1 хвиля — 20-22 травня, 2 хвиля — 3-6 червня, 3 хвиля — 17-20 червня, 4 хвиля — 1-4 липня, 5 хвиля — 15-18 липня, 6 хвиля — 29 липня - 1 серпня, 7 хвиля — 12-15 серпня. Розмір вибірки у 7 хвилі — 2005 респондентів.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з опитуваннями від Center for Insights in Survey Research, Київського міжнародного інституту соціології та смартфон-панелі Gradus, більшість українців вважає правдивою інформацію телемарафону "Єдині новини".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-