МКІП долучилося до стратегічної сесії зі створення національної системи відновлення психічного здоров’я

МКІП долучилося до стратегічної сесії зі створення національної системи відновлення психічного здоров’я

Укрінформ
Заступниця міністра культури та інформаційної політики Галина Григоренко взяла участь у стратегічній сесії Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України.

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на пресслужбу МКІП.

«Охорона психічного здоров'я українців – це наскрізна задача багатьох відомств, не тільки тих, хто безпосередньо відповідає до здоров'я наших громадян. Терапевтична роль мистецтва та можливості проживати біль і травми через мистецькі практики – це те, чим ми можемо допомогти і долучитись. Вірю, що державна програма допоможе усім нам не втрачати фокус уваги на найважливішому – людині», – наголосила Григоренко.

Мета стратегічної сесії – залучити представників різних відомств до розробки цільових послуг з психічного здоров’я для різних груп населення.

Читайте також: МКІП з ELLE.UA запускають проєкт про нематеріальну культурну спадщину українців

Як повідомляв Укрінформ, цей захід відбувся у межах роботи над Національною програмою психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська.

«Психологічна допомога має стати такою ж повсюдною, як і загальномедична. Щоб нею міг скористатися абсолютно кожен житель країни. Але при цьому потрібно розуміти, що стовідсоткових відповідей і рекомендацій нам ніхто не дасть. Бо ніхто не знає нашу ситуацію й наших людей так, як ми», – зазначила Зеленська.

Під час стратегічної сесії учасники працювали в командах, щоб визначити цільові групи, які можуть потребувати психологічної допомоги та психосоціальної підтримки, запропонувати послуги для цих груп, а також змоделювати маршрути для отримання послуг і визначити, як люди можуть задовольнити свої потреби. Ці напрацювання будуть використані при розробці Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

Читайте також: Зеленська обговорила Програму психічного здоров’я на Міжвідомчій координаційній раді

Національна програма психічного здоров’я та психосоціальної підтримки – ініціатива першої леді Олени Зеленської, яка має на меті допомогти громадянам подолати пов’язаний з війною стрес і наслідки пережитих травматичних подій, запобігти розвитку психічних розладів. Розробку та впровадження програми координує Міністерство охорони здоров’я України у тісній взаємодії з українськими та міжнародними фахівцями. Ініціатива реалізується за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-