Посадовці Федерації профспілок незаконно продали 80 об'єктів, серед яких готелі та санаторії

Посадовці Федерації профспілок незаконно продали 80 об'єктів, серед яких готелі та санаторії

Укрінформ
Посадовці Федерації профспілок незаконно продали 80 майнових комплексів, серед яких - готелі «Турист» і «Дружба» у Києві.

Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань, передає Укрінформ.

“Спільно з працівниками СБУ задокументовано, що з 1992 року по тепер посадовці Федерації професійних спілок України та підконтрольних Федерації приватних акціонерних товариств, за попередньою змовою групою осіб, оформлювали відчуження курортно-оздоровчих, спортивних та інших державних комплексів”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі суди наклали арешт на 80 об’єктів нерухомості.

Майно передали АРМА. Всі доходи від експлуатації повернутого бюро майна будуть спрямовані у бюджет держави, зазначили у відомстві.

Серед переданих до АРМА об’єктів: готелі «Турист» та «Дружба» у Києві; санаторії «Жовтень» у Конча-Заспі, «Куяльник» у Одесі, «Моршинський» у Львівській області та «Поляна» на Закарпатті; спортивні комплекси, зокрема будівля, в якій розташований Kyiv Sport Club.

Триває досудове розслідування за ч. 5 ст. 191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 367ККУ (службова недбалість).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Читайте також: Затримали посадовця КМДА, який брав данину зі столичних автоперевізників

Як повідомляв Укрінформ, накладено арешт на частину столичного торгово-розважального центру вартістю понад 1,2 мільярда гривень, власниками якого є члени уряду рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-