Затримали посадовця КМДА, який брав данину зі столичних автоперевізників

Затримали посадовця КМДА, який брав данину зі столичних автоперевізників

Фото, відео
Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань затримали на хабарі заступника директора департаменту транспорту Київської міської державної адміністрації, який брав данину зі столичних автоперевізників.

Про це інформує пресслужба бюро, передає Укрінформ.

“Посадовець розробив схему, за якою перевізники мали сплачувати щоденну фіксовану плату з кожного із сотень автобусів, які виходили на рейс у Києві. У посередники він взяв свого близького друга, який очолював одне з державних підприємств столиці”, - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що чиновник вимагав від співвласника трьох київських підприємств, які здійснювали автобусні перевезення пасажирів, 100 тис. дол. за безперешкодну підприємницьку діяльність та ще 120 тис. дол. - за продовження чотирьох договорів на перевезення пасажирів. При цьому, відповідно до умов воєнного стану, київська влада мала автоматично продовжити дію цих договорів до кінця війни.

Затримали посадовця КМДА, який брав данину зі столичних автоперевізників / Фото: ДБР

Для того, аби підприємець швидше ухвалив «правильне рішення», зловмисники постійно тиснули на нього, проводили позапланові перевірки підприємств щодо дотримання умов договорів та правил перевезення пасажирів, складали акти про штучні порушення.

До початку російської агресії перевізник уже «сплачував» данину посадовцю, що також задокументовано працівниками ДБР.

ДБР затримало високопосадовця та його спільника «на гарячому» під час одержання чергового хабаря в сумі 220 тис. дол.

У межах розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 ККУ(прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) проведено вісім обшуків, у тому числі в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання їм запобіжного заходу.

На затримання відреагував мер Києва Віталій Кличко. Він зазначив, що міська влада співпрацювала з правоохоронцями у цій справі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-