Верещук обіцяє розібратися в кожному випадку невиплати допомоги переселенцям

Верещук обіцяє розібратися в кожному випадку невиплати допомоги переселенцям

Укрінформ
Понад 17 мільярдів гривень держава витратила на виплати внутрішнім переселенцям, але багато ВПО скаржаться, що виплат не отримали.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це поінформувала віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у прямому ефірі Спільного телемарафону.

«3,4 мільйона українців зареєстровані як внутрішньо переміщені особи. Міжнародні організації з міграції дають дані – 6,2 мільйона українців, показуючи статистику з 2014-го року, а це приблизно 14 відсотків від загальної кількості населення України. Вже більше 17 мільярдів гривень держава витратила на виплати внутрішнім переселенцям. Ця сума становить 2000 гривень для кожного дорослого і 3000 на дитину щомісячно. Також особи з інвалідністю можуть розраховувати на 3000 гривень щомісячно», - сказала вона.

Віцепрем'єр зазначила, що часто виникають затримки з виплатами ВПО або вони здійснюється не в повному обсязі, і нагадала, що в міністерстві з питань реінтеграції є гаряча лінія – «1548», люди на неї дзвонять масово. Багато людей скаржаться на те, що виплати або нараховані і їх не отримували, або подали заявку і не отримали виплат жодного разу.

«Ми в кожному разі розберемося, в чому причина. Є такі причини, коли люди зареєструвалися в «Дії», а «Дія» не передала в органи соціального захисту такі дані, і це десятки тисяч людей. Ми централізували такі виплати, і міністерство соцполітики їх виплачує. Але людей було майже 250 тисяч, 90 тисячам уже виплачено, зараз допомагаємо отримати решті», - заявила Верещук.

З іншого боку, є причини, коли не були правильно оформлені документи. Люди думали, що все гаразд, і чекають. Їм на місці про це не повідомили, тож уже декілька місяців люди нічого не отримують.

Читайте також: Уряд прогнозує нову хвилю внутрішніх переселенців восени - Верещук

«Вони мають змогу зателефонувати до нас. Ми маємо команду людей, яка персонально займається кожною такою справою», - запевнила високопосадовиця.

Як повідомляв Укрінформ, 11 липня на спеціальній нараді Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, представників військових адміністрацій та міжнародних організацій обговорили підготовку до осінньо-зимового періоду тимчасового помешкання, в якому проживають внутрішньо переміщені особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-