Рада усунула законодавче розмежування переселенців за регіонами

Рада усунула законодавче розмежування переселенців за регіонами

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, яким зняла розмежування внутрішньо переміщених осіб, які проживали на тимчасово окупованій території АР Крим, та внутрішньо переміщених осіб, які проживали на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях .

Як повідомляється на сайті Ради, за відповідний закон № 7449 "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" щодо приведення окремих його положень у відповідність до Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" проголосували 302 народних депутати, передає Укрінформ.

Згідно з ухваленим документом, вносяться зміни до Закону «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», якими передбачено застосування загального формулювання «тимчасово окупована російською федерацією територія України» замість «тимчасово окупована територія Автономній Республіці Крим та міста Севастополь» і «тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях».

Читайте також: Рада планує посилити відповідальність за продаж ліків без необхідних рецептів

Депутати переконані, що таке формулювання сприятиме єдиному підходу до реалізації прав і свобод всіх ВПО незалежно від території, на якій вони проживали та яка вважається тимчасово окупованою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-